Доступність посилання

ТОП новини

Влада Луганська повідомляє про загиблих мирних мешканців


Житловий будинок у Луганську після одного з обстрілів, фото 9 липня 2014 року
Житловий будинок у Луганську після одного з обстрілів, фото 9 липня 2014 року

Міський антикризовий центр Луганська повідомив у суботу вранці, що протягом попередньої доби в місті гинули мирні мешканці. Швидка допомога за цей час виїжджала 28 разів «за фактом вогнепальних поранень і травм, отриманих у результаті бойових дій», і констатувала три «факти загибелі мирного населення», мовиться в повідомленні на сайті міської влади.

Серед іншого, повідомлено, що одна літня жінка загинула, як заявляли, внаслідок влучення снаряда в житловий будинок.

Серед повідомлень – інформація про те, що при обстрілі обласного військового комісаріату і обласного онкологічного диспансеру потерпіли 11 людей, із них принаймні 8 із важкими пораненнями. Як виглядає з повідомлення, ці потерпілі не входять у наведене вище число «мирного населення». У п’ятницю в соціальних мережах повідомляли, що ці об’єкти, обстріляні українськими військовими, були місцями скупчень збройних сепаратистів.

Через влучення снарядів також сталося кілька пожеж.

Українські сили антитерористичної операції з боями наближаються до Луганська, долаючи опір збройних проросійських сепаратистів, які переважно контролюють місто. За багатьма повідомленнями, принаймні частину руйнувань і жертв спричиняють самі сепаратисти, помилково чи й свідомо обстрілюючи житлові райони – як вважають, із метою викликати ненависть до українських військових, яким вони приписують ці жертви й руйнування.

XS
SM
MD
LG