Доступність посилання

ТОП новини

Нові дані РНБО: за добу 5 убитих, 27 поранених із лав Збройних сил


За останню добу в перебігу тривання активної фази антитерористичної операції на Сході України загинули п’ять військовослужбовців Збройних сил і 27 поранені, повідомив на брифінгу в суботу речник Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Наразі не цілком ясно, чи дійсно йдеться тільки про втрати Збройних сил, без урахування втрат інших силових структур.

За словами речника, за цей час позиції і блок-пости сил АТО були обстріляні 17 разів.

У деяких місцях сепаратисти намагаються йти у контрнаступ і відбити втрачене – серед них є «дуже добре навчені найманці, які брали участь у бойових діях в інших країнах», сказав Лисенко.

Він також повторив версію про приблизно тисячу знищених за п’ятницю сепаратистів. Українські війська, сказав речник, протягом минулої доби здійснили 5 потужних точкових авіаційних ударів по позиціях сепаратистів і знищили кілька баз бойовиків, зокрема, ударами по базовому табору сепаратистів біля міста Перевальська і по базі біля міста Дзержинська було знищено приблизно по півтисячі бойовиків у кожному з цих двох випадків.

Раніше в суботу у прес-центрі антитерористичної операції повідомляли, що протягом минулої доби українські військові в зоні АТО втратили загалом сім людей загиблими, ще 33 військовики поранені.

А з приводу попередніх повідомлень штабу АТО про приблизно тисячу знищених у п’ятницю сепаратистів координатор групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявляв у суботу, що оцінки втрат бойовиків, зроблені його групою, «останнім часом значно відрізняються від тих, якими оперують деякі представники штабу антитерористичної операції» і що в достовірності тієї інформації в його групі «значно сумніваються».

У п’ятницю ввечері речник штабу АТО Владислав Селезньов заявляв про ліквідацію в перебігу повітряних ударів Збройних сил по опорних пунктах незаконних збройних формувань того дня відразу близько тисячі бойовиків. За його словами, приблизно по 500 сепаратистів загинули в результаті двох із загалом п’яти авіаударів. Він не пояснив, на чому ґрунтуються такі попередні оцінки.

Журналісти, які працюють над темами АТО, відразу висловили сумнів у таких даних і висловили припущення, що офіційні дані варто принаймні «ділити на два».

XS
SM
MD
LG