Доступність посилання

ТОП новини

Італія і Європа підтримують Порошенка в урегулюванні та деескалації на Донбасі – прем’єр Італії


Маттео Ренці, архівне фото
Маттео Ренці, архівне фото

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці запевнив президента України Петра Порошенка в перебігу телефонної розмови в суботу, що Італія і Європа підтримують його зусилля щодо врегулювання та деескалації ситуації на Донбасі, повідомила прес-служба голови держави.

А Порошенко, за повідомленням, зазначив, що сьогодні в Україні вирішується питання миру і безпеки не тільки для нашої країни, але й Європи.

Він висловив сподівання, що італійське головування в Раді Європейського союзу дозволить сформувати солідарну позицію країн ЄС із Україною для спільної розбудови миру, свободи і демократії.

Президент України зазначив, що така солідарність може бути продемонстрована на наступному засіданні Європейської ради 16 липня, мовиться в повідомленні.

У прес-службі уряду Італії ще не подавали свого викладу цієї розмови.

На засіданні Європейської ради (саміті ЄС) 16 липня становище в Україні буде одним із головних питань. Зокрема, як очікують, на ньому вкотре розглядатимуть можливість суворіших санкцій проти Росії.

На попередньому саміті ЄС 27 червня лідери Євросоюзу попереджали, що можуть запровадити такі суворіші санкції проти Росії, якщо вона не доможеться від проросійських сепаратистів в України припинення бойових дій у якийсь невизначений ближчий час. Серед вимог ЄС – гарантоване двостороннє припинення вогню під контролем ОБСЄ, повернення під контроль Києва всього кордону з Росією і звільнення всіх заручників та початок переговорів про втілення мирного плану президента України Петра Порошенка.

Європейський союз, а також США давно погрожують Росії третім етапом санкцій, проти цілих секторів економіки, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і щоразу відкладають цей крок.

XS
SM
MD
LG