Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомляє про затримання бойовиків, які збили вертоліт у Слов’янську в червні


Рештки збитого під Слов’янськом вертольота, фото 25 червня 2014 року
Рештки збитого під Слов’янськом вертольота, фото 25 червня 2014 року

Контррозвідка Служби безпеки України встановила і затримала сепаратистів, які 24 червня поблизу гори Карачун біля Слов’янська Донецької області з використанням російського ПЗРК «Ігла» збили вертоліт сил антитерористичної операції, повідомила в суботу прес-служба СБУ. Внаслідок того терористичного акту загинуло 9 українських військовослужбовців, у тому числі 4 співробітники СБУ, нагадано в повідомленні.

«Зухвалий злочин вчинила група терористів під керівництвом бойовика «Гроза» – громадянин України Карцев Павло Олександрович, 1979 року народження. Злочинця та одного з його спільників – громадянина України Черниша Михайла Олександровича, 1990 року народження (позивний «Міха») – затримано оперативною групою СБУ 10 липня в місті Дружківці Донецької області», – повідомили в СБУ.

За свідченнями Карцева, він координував діями бойовиків зі знищення сил АТО в районі гори Карачун за вказівкою громадянина Росії Ігоря Гіркіна, відомого на псевдо «Стрєлок», мовиться в повідомленні.

Як повідомляли раніше українські силовики, на борту збитого вертольота Мі-8 були фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення плану мирного врегулювання конфлікту на сході України.

XS
SM
MD
LG