Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: російських прикордонників атакували нападники з України


©Shutterstock
©Shutterstock

Російський прикордонний наряд, що виконував завдання з охорони державного кордону Російської Федерації на службовому автомобілі, був обстріляний з автоматичної стрілецької зброї нападниками з України. Про це заявили у прес-службі російського МЗС.

«Є переконливі докази того, що обстріл прикордонників вівся як з української території, так і з заздалегідь підготовленої позиції на території Російської Федерації після проникнення туди нападників з території України», – зазначили в МЗС Росії.

« У разі подальшого повторення подібних провокацій російська сторона залишає за собою право вжити всі передбачені законодавством Російської Федерації заходи щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян», – йдеться в повідомленні російського МЗС.

В ніч на суботу з району населеного пункту Куйбишеве у Ростовській області Росії відбувся мінометний обстріл пункту пропуску «Маринівка». Напередодні також було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами з боку Росії.

Крім того, підрозділи Збройних сил та Державної прикордонної служби зазнали по півночі на суботу обстрілу з систем залпового вогню БМ-21 «Град», які застосувалися з боку кордону Росії, заявила прес-служба Держприкордонслужби.

Міністерство закордонних справ України висловило сьогодні категоричний протест і направило ноту МЗС Росії у зв’язку з «черговими кричущими фактами провокаційних дій на українсько-російському державному кордоні».

XS
SM
MD
LG