Доступність посилання

ТОП новини

Намір бойовиків вивезти дітей зі Сходу до Росії є міжнародним злочином – МЗС


До Міністерства закордонних справ України надійшла інформація щодо чергового незаконного наміру членів терористичної організації «Донецька Народна Республіка» 13 липня насильно вивезти з території України до Російської Федерації близько 150 дітей – вихованців Мар’їнської та Донецької загальноосвітніх шкіл-інтернатів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це йдеться на сайті відомства.

«Закликаємо російську сторону неухильно дотримуватись своїх міжнародно-правових зобов’язань у сфері захисту прав дітей і сприяти запобіганню випадкам їх міжнародного викрадення, а також звертається з проханням вжити вичерпних заходів з метою недопущення несанкціонованого перетину дітьми українсько-російського кордону», – йдеться у заяві.

Згідно з чинним законодавством України такі дії зловмисників кваліфікуються як кримінальний злочин, зазначили в МЗС.

В суботу низка ЗМІ поширила інформацію про намір бойовиків вивезти 13 серпня до Росії дітей-сиріт з Мар’їнки і Донецька до Росії. Про такі злочинні наміри сепаратистів заявляла в суботу і уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

XS
SM
MD
LG