Доступність посилання

ТОП новини

Канал Сіверський Донець-Донбас відновлено – «ДТЕК»


Колектив «ДТЕК Донецькобленерго» подав напругу на всі підстанції каналу Сіверський Донець-Донбас, який був пошкоджений унаслідок бойових дій, повідомляє «ДТЕК Донецькобленерго».

В неділю о 16.50 персонал «ДТЕК Донецькобленерго» відновив високовольтну лінію 110 кВ Слов'янська ТЕС підйом-2, яка була пошкоджена внаслідок бойових дій. Днем раніше, 12 липня, енергетики відремонтували високовольтну лінію 110 кВ Слов'янська ТЕС підйом-1.

«Бригади «ДТЕК Донецькобленерго» працювали спільно з фахівцями підприємства «Вода Донбасу», якому і належить пошкоджене обладнання. Відновлення цих ліній електропередачі дасть змогу подати напругу на всі насосні станції каналу Сіверський Донець-Донбас. Високовольтну лінію 110 кВ Слов'янська ТЕС підйом-1 і підйом-2 спочатку підключали ще 11 липня, але лише на кілька годин. Відновні роботи довелося продовжити через сильне пошкодження обладнання», – зазначено в повідомленні.

За даними міськради Донецька, канал уже наповнюється водою, Ситуація з водопостачання й водовідведення в Донецьку перебуває під контролем фахівців КП «Донецькміськводоканал», однак підприємство як і раніше подає воду городянам у скороченому режимі. Раніше канал був пошкоджений бойовиками угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG