Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС за відсутності деескалації ситуації мають запровадити подальші санкції проти Росії – Обама і Камерон


Президент США Барак Обама (праворуч) і прем’єр Великої Британії Дейвід Камерон
Президент США Барак Обама (праворуч) і прем’єр Великої Британії Дейвід Камерон

США та Європейський союз мають запровадити подальші санкції проти Росії, за відсутності її зусиль з деескалації ситуації на сході України. Про це йшлося у понеділок у телефонній розмові президента США Барака Обами і прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Камерона, повідомляє посольство Великої Британії в Україні на своїй сторінці у Facebook.

За словами речника офісу Камерона, «обидва лідери погодилися, що Росія має зробити декілька кроків у напрямку деескалації ситуації, зокрема щодо підтримки припинення вогню, звільнення всіх заручників, запобігання транзиту зброї та бойовиків через кордон, підтримки спостережної місії ОБСЄ на кордоні і залучення до дорожньої карти з перемовин, які могли б призвести до мирного вирішення конфлікту».

«За відсутності таких зусиль США та ЄС повинні бути готові запровадити подальші санкції проти Росії, як було узгоджено на саміті «Групи семи» і на останній Європейській раді. Прем’єр-міністр чітко заявив, що такою буде його позиція на Європейській раді цієї середи», – наголошує прес-служба Камерона.

XS
SM
MD
LG