Доступність посилання

ТОП новини

МВС України виступає за заборону на в'їзд до ЄС Ернсту та ще 300 журналістам Росії


Гендиректор «Першого каналу» (Росії) Костянтин Ернст
Гендиректор «Першого каналу» (Росії) Костянтин Ернст

Міністерство внутрішніх справ України ініціює заборону в’їзду до України та країн ЄС гендиректору «Першого каналу» (Росії) Костянтину Ернсту і ще 300 російським журналістам.

«МВС України звертається з пропозицією МЗС звернутися до Європейського союзу – перевірити цих журналістів і заборонити їм в’їзд, для того, щоб, хоча б таким чином, Європа також показала, що вона проти такого роду пропагандистської брехні», – сказав радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в понеділок у Києві.

Він повідомив, що МВС встановила особу жінки, яка російським телеканалам повідомила про звірства, що нібито здійснюють українські військовослужбовці. Цю жінку, за словами Геращенка, звуть Галина Остапенко (Пишняк). За його словами, МВС встановлює місцеперебування цієї жінки. Радник глави МВС висловив припущення, що, швидше за все, вона перебуває в Росії.

Такі сюжети російських телеканалів спонукали МВС виступити з ініціативою просити ЄС заборонити в'їзд до країни Євросоюзу російським журналістам.

У сюжеті від 12 липня державний «Перший канал» Росії надав слово жінці, народженій нібито на Закарпатті, Галині Пишняк, яку нібито кореспондент «Першого» знайшла в Ростовській області серед біженців. Вона, говорячи про Слов’янськ, стверджувала таке: «Центр міста, площа Леніна, наш міськвиконком – це єдина площа, куди можна зігнати всіх людей. На площі зібрали жінок, тому що мужиків більше немає. Жінки, дівчатка, старики. І це називається показова страта. Взяли дитину трьох років, хлопчика маленького в трусиках, у футболці, як Ісуса – на дошку оголошень прибили. Один прибивав, двоє тримали. І це все на маминих очах. Маму тримали. І мама дивилася, як дитина спливає кров’ю. Крики. Розпач. І ще взяли надрізи зробили... щоб дитина мучилася. Там неможливо було! Люди свідомість втрачали. А потім, після того, як півтори години дитина мучилася і померла, взяли маму, прив’язали, без свідомості, до танка і довкола площі три кола провели. А коло площі – один кілометр».

«Геббельсівська пропаганда Кремля». Прокол із «розіп’ятою дитиною»

XS
SM
MD
LG