Доступність посилання

ТОП новини

Кирила не запросять на вибори предстоятеля УПЦ (МП)


Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Українська православна церква Московського патріархату не планує запрошувати патріарха Кирила на урочистості з нагоди Дня хрещення Київської Русі та на вибори предстоятеля УПЦ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ (МП).

«У період святкування Дня хрещення Київської Русі та під час проведення Собору єпископів УПЦ у Київ та інші єпархії Української православної церкви (включно з Кримом) не планується візитів святішого патріарха Московського і всієї русі Кирила. За інформацією з Московської патріархії, святіший патріарх у День хрещення Русі звершуватиме богослужіння в Кафедральному соборі Москви – храмі Христа-Спасителя. Участь у соборі єпископів УПЦ 13 серпня братимуть виключно правлячі і вікарні архієреї Української православної церкви», – мовиться у повідомленні.

Обрання нового предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) має відбутися 13 серпня.

Глава УПЦ (МП) митрополит Київський і усієї України Володимир (Сабодан) помер уранці 5 липня. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 до 2014 року.

24 лютого 2014 року місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрали митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія (Березовського).

XS
SM
MD
LG