Доступність посилання

ТОП новини

Врятували 5 льотчиків збитого вчора Ан-26 – Сиротюк


Уламки збитого у понеділок Ан-26
Уламки збитого у понеділок Ан-26

П’ятьох льотчиків збитого вчора українського літака Ан-26 вдалося врятувати. Про це Радіо Свобода повідомив депутат Верховної Ради від ВО «Свобода».

Він отримав цю інформацію від голови луганської організації Артема Заїки, який тримає контакт з свободівцями, що беруть участь в АТО.

«На фронті вдалося зробити операцію з виведення 5 українських льотчиків на нашу лінію. Вони вже в безпеці, ніби в безпечній зоні. Комусь з них потрібна медична допомога, госпіталізація. За нашими даними, 1 з членів екіпажу загинув у літаку, інші 2 – льотчик і десантник, в полоні», – сказав Сиротюк.

Цю інформацію оприлюднив у себе в Твіттері і голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«За активної участі та сприяння спецгрупи, в яку входять луганські і харківські свободівці, вдалося врятувати 5-х летунів із збитого вчора Ан-26», – написав Тягнибок.

14 липня в Луганській області бойовики збили український військово-транспортний літак Ан-26. У літаку були 7 членів екіпажу та одна людина, яка супроводжувала вантаж. Сьогодні, 15 липня, прес-секретар АТО Владислав Селезньов повідомив, що двоє членів екіпажу збитого літака Ан-26 перебувають у полоні в бойовиків, доля шести інших невідома.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що СБУ має неспростовні докази того, що літак Ан-26 був уражений російськими збройними силами.

XS
SM
MD
LG