Доступність посилання

ТОП новини

Україна запровадила спец-мита на молочні продукти, кондитерські вироби і пиво з Білорусі до 2017 року


Україна у відповідь на дискримінаційні недружні дії з боку Республіки Білорусь стосовно українських виробників напоїв і продуктів харчування запровадила спеціальні мита на поставки білоруських молочних продуктів, кондитерських виробів і пива.

Відповідне рішення ухвалила Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, повідомляє урядове видання «Урядовий кур`єр».

Зокрема, на молоко, вершки, йогурти, кефіри, вершкове масло, а також на кондитерські вироби з цукру, шоколад і борошняні солодощі, що імпортуються з Білорусі, запроваджується мито у розмірі 55,29% від митної вартості цієї продукції. Для білоруського солодового пива Україна запроваджує мито у розмірі 60,05% від митної вартості.

Спеціальні мита застосовуватимуться до вказаних товарів до 31 грудня 2016 року. Рішення комісії набуває чинності за 10 днів від моменту його публікації.

З 1 травня Білорусь запровадила ліцензування імпорту пива із-за кордонів Митного союзу. Українські виробники пива назвали це дискримінаційними заходами і повідомили, що в Білорусі від них зажадали підвищити роздрібну ціну на свою продукцію більш ніж удвічі, що автоматично робить українське пиво неконкурентоспроможним на білоруському ринку. Аналогічні заходи Білорусь застосувала і до українських кондитерів.

XS
SM
MD
LG