Доступність посилання

ТОП новини

У Москві обіцяють відповідь на санкції США проти Росії


У Москві планують зробити кроки у відповідь на нові санкції США проти Росії. Про це заявив заступник керівника МЗС Росії Сергій Рябков агентству «Інтерфакс».

«Ми засуджуємо тих політиків і чиновників, які стоять за такими діями і підтверджуємо намір вжити заходів, які будуть сприйняті у Вашингтоні досить болісно і гостро. Ми не женемося за миттєвим ефектом, не збираємося копіювати методи адміністрації США, які викликають огиду, не піддаємося на провокації і діємо спокійно», – сказав російський дипломат.

За словами Сергія Рябкова, такі кроки Вашингтону є шкідливими і для самих Сполучених Штатів.

«Але у Вашингтоні повинні розуміти шкоду подібних прийомів не тільки для партнерства з Росією, а й для забезпечення зовнішньополітичних та зовнішньоекономічних інтересів США», – говорить Рябков.

Сполучені Штати заявили про запровадження санкції проти Росії. За повідомленням Міністерства фінансів США, санкції стосуватимуться кількох провідних російських банків і енергетичних компаній.

Йдеться, зокрема, про державі російські компанії «Роснєфть», державний банк «Внєшекономбанк», компанію «Новатек», яка займається видобутком газу, «Газпромбанк», який є фінансовим підрозділом російського енергетичного монополіста «Газпрому».

Окрім цього санкції будуть запроваджені ще проти п’яти росіян – Сергія Бесєди, керівника п’ятої служби ФСБ, віце-спікера Держдуми Росії Сергія Невєрова, міністра у справах Криму Олега Савельєва та радника російського президента Володимира Путіна Ігоря Щеглова.

Тим часом голови урядів та держав ЄС доручили Раді закордонних справ Євросоюзу підготувати до кінця липня перший список компаній та осіб, зокрема й російських, щодо яких будуть запроваджені санкції. У список потраплять ті, хто фінансово та матеріально підтримує дії проти суверенітету й територіальної цілісності України. Про це йдеться у висновках Європейської ради, що 16 липня відбулася в Брюсселі.

XS
SM
MD
LG