Доступність посилання

ТОП новини

Путін: США підштовхують Україну до війни


Президент Росії Володимир Путін вважає, що до війни Україну підштовхує не Росія, а США. Про це він сказав під час свого візиту до Бразилії, передає РІА «Новости».

Путін вважає, що США недостатньо наполягають на мирному вирішенні конфлікту в Україні.

«Ми цього не бачимо від партнерів, перш за все від американських партнерів, які, як мені здається, підштовхують сьогоднішню владу України до продовження братовбивчої війни й до продовження каральної операції», – заявив Путін.

«Ті люди, які підштовхують країни до подібного розвитку подій, ніколи не повинні забувати, що кров солдата регулярної армії, що кров бійців опору, цивільних осіб, перш за все, на їхніх руках. Сльози матерів, вдів, сиріт на їхній совісті, й у них немає ніякого морального права перекладати цю відповідальність на чужі плечі», – твердить Путін.

США оголосили про запровадження нових санкцій щодо Росії через підтримку нею проросійських бойовиків в Україні. Саме Росія, на думку Сполучених Штатів, не сприяє деескалації ситуації на сході України, надаючи сепаратистам зброю і недостатньо контролюючи зі свого боку російсько-український кордон.

XS
SM
MD
LG