Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім підбурює до кровопролиття в Україні – МЗС Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Росія вважає, що, запроваджуючи санкції проти неї, США мстяться Російської Федерації. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

«Розцінюємо новий пакет американських санкцій щодо Росії як примітивну спробу помститися за те, що події в Україні розвиваються не за сценарієм Вашингтона», – говориться в ній.

«Обурливе й необґрунтоване прагнення покласти на Росію провину за громадянську війну в сусідній країні, яка викликана глибокою внутрішньою кризою та вже призвела до численних жертв, свідчить про провал стратегії США і їхніх київських клієнтів щодо силового втихомирення широкого народного невдоволення», – стверджують у МЗС Росії.

У відомстві заявляють: «замість того, щоб напоумити українське керівництво, яке кинуло проти жителів Донбасу й Луганщини авіацію, важку артилерію й бронетехніку, Білий дім фактично підбурює до кровопролиття».

При цьому, стверджується, що США намагаються відвести від себе відповідальність і грубо перекручують факти, розмахуючи своєю улюбленою зброєю, «санкційним кийком».

Руйнування російсько-американських відносин буде на совісті Білого Дому, стверджують російські дипломати.

16 липня президент США Барак Обама затвердив нові санкції щодо Росії через ситуацію в Україні.

XS
SM
MD
LG