Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: Майдан та Хрещатик повинні стати безпечними і вільними для пересування


Кличко: Майдан та Хрещатик повинні стати безпечними
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

Майдан Незалежності та Хрещатик повинні стати безпечним місцем, вільним для пересування. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він наголосив, що намети на Майдані й Хрещатику значно ускладнюють рух транспорту містом. Віталій Кличко нагадав, що Хрещатик ставав пішохідною зоною у вихідні дні.

«У будні дні Хрещатик є важливою транспортною артерією міста і його перекриття виливається у великі незручності для усієї центральної частини міста. Тому ми розглядаємо питання щодо пішохідної зони, але це потребує великих інвестицій, тому що потрібно будувати окремий тунель, який проходитиме під Хрещатиком. На сьогодні таких коштів немає», – сказав мер.

Крім того, підкреслив він, нинішній Майдан уже не відображає тих прагнень людей, які були від самого початку акцій протесту.

«Сьогодні на Майдані перебувати небезпечно. Там періодично лунають постріли, відбуваються бійки. Ми спілкуємося, переконуємо людей зробити все, щоб Майдан повернувся до мирного життя», – сказав Київський міський голова.

Крім того, наголосив він, деякі політичні сили зацікавлені в тому, щоб намети на Майдані залишалися, і навіть фінансують їх утримання.

«У нас є підстави говорити, що є політичні сили, які фінансують тих, хто стоїть на Майдані. Яку мету вони перед собою ставлять? Відверто кажучи – чим гірше, тим краще», – зауважив мер Києва.

Віталій Кличко додав, що вже певний час тривають переговори про переселення людей, які стоять на Майдані в інші місця, але поки вони не погоджуються.

XS
SM
MD
LG