Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: збиття пасажирського літака – терористичний акт


Уламки збитого літака, Донецька область, 17 липня 2014
Уламки збитого літака, Донецька область, 17 липня 2014

Президент України Петро Порошенко називає збиття малайзійського літака терористичним актом. Про це він сказав під час зустрічі з лідерами фракцій і груп парламенту.

За словами Порошенка, він щойно завершив телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів та вислови співчуття через цю трагедію.

Порошенко каже, що запросив нідерландських експертів до розслідування цього терористичного акту.

«Хочу наголосити, що ми це називаємо не інцидентом, не катастрофою, а терористичним актом», – зазначив Порошенко.

Як повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко, пасажирський літак бойовики збили зенітно-ракетним комплексом «Бук», отриманим з Росії.

Сьогодні речник РНБО Андрій Лисенко також повідомив, що бойовики отримали на озброєння зенітну установку «Бук». Вона здатна збивати літаки на великих висотах.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заяив, що у сепаратистів немає засовів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера («Бєса») про збитий пасажирський літак

XS
SM
MD
LG