Доступність посилання

ТОП новини

У РБНО не виключають, що «Боїнг-777» могли збити з Росії


Уламки «Боіга-777» під Торезом Донецької області, 17 липня 2014
Уламки «Боіга-777» під Торезом Донецької області, 17 липня 2014

Збройні сили України не здійснювали жодних дій щодо враження цілей у повітрі. Про це заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Сьогодні о 16:20 з екранів радарів зник літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» «Боїнг-777», який здійснював рейс за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур. За останні дні це вже третій трагічний випадок, після того як з російської території було збито літаки Ан-26 та Су-25 Збройних сил України. Ми не виключаємо, що цей літак також був збитий», – додав Лисенко.

При цьому Андрій Лисенко наголосив, що українська сторона не здійснювала ніяких дій щодо враження цілей у повітрі.

«Ми ще раз наголошуємо, що Збройні сили України не здійснювали жодних дій щодо враження цілей у повітрі», – наголосив Лисенко.

Як повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко, пасажирський літак бойовики збили зенітно-ракетним комплексом «Бук», отриманим з Росії.

Сьогодні речник РНБО Андрій Лисенко також повідомив, що бойовики отримали на озброєння зенітну установку «Бук». Вона здатна збивати літаки на великих висотах.

Президент Порошенко ініціює створення Державної комісії із залученням фахівців Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та інших міжнародних структур для розслідування трагедії з літаком авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» «Боїнг-777».

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Після цього низка російських ЗМІ повідомила, що сепаратисти збили ще один український військовий літак.

Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заяив, що у сепаратистів немає засовів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

Раніше сепаратисти хвалилися у соцмережах, що заволоділи «Буком». Але тепер ці повідомлення видалені.

СБУ оприлюднила записи розмови бойовиків групи «Бєса» про збиття Боїнга – 777

XS
SM
MD
LG