Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові замкнули кільце навколо бойовиків в зоні АТО – РНБО


Українські військові замкнули кільце навколо бойовиків в зоні проведення Антитерористичної операції (АТО), проте кордон ще не повністю взято під контроль. Про це на брифінгу розповів речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Лисенко.

«За останню добу сили АТО просунулись вглиб території умовно контрольованою терористами на 10-15 кілометрів. Українські військові здійснили успішне перегрупування і замкнули кільце навколо терористів. У районі кордону утримуються визначені рубежі, але повністю поки що контролювати державний кордон не має можливості», – сказав Лисенко.

Разом з тим він розповів, що як бойовики, так і російська влада продовжує рекрутувати чоловіків на війну з українцями. Зокрема добровольців наймають у ректрутингових центрах Москви, а на території України примушують чоловіків від 16 років воювати з українськими військами:

Крім того, Лисенко розповів, що терористи використовують таку тактику у війні з силами АТО: вони обстрілюють прикордонні з Україною території Росії, а російські Збройні сили у відповідь відкривають вогонь по силах АТО, що знаходяться на українській території.

XS
SM
MD
LG