Доступність посилання

ТОП новини

Меркель висловилася за діалог з Путіним і за припинення вогню на сході України


Канцлер ФРН Ангела Меркель висловлюється за діалог з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і за припинення вогню на сході України. Як повідомляє «Німецька хвиля», про це Меркель сказала під час прес-конференції в Берліні у п`ятницю.

Вона підкреслила важливість встановлення негайного перемир`я в Україні, щоб створити умови для проведення об’єктивного розслідування катастрофи малайзійського пасажирського літака. Меркель заявила, що винні у знищенні малайзійського пасажирського літака над Україною мають понести відповідальність.

«Є багато ознак, які вказують на те, що літак було збито, тому ми маємо ставитися до того, що сталося, дуже серйозно», – відзначила Меркель.

Одночасно Меркель закликала Росію сприяти політичному врегулюванню в Україні. Вона констатувала, що пошуку діалогу з російським президентом альтернатив не існує. За словами Меркель, є ознаки, які вказують на те, що проросійські сепаратисти в Україні добре озброєні і вільно перетинають кордон з Росією. «Події показали, що має бути політичне рішення, і те, що зараз відбувається в Україні, перебуває в зоні відповідальності Росії», – вважає вона.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажа. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.


XS
SM
MD
LG