Доступність посилання

ТОП новини

Є явні ознаки, що літак на Донеччині збили сепаратисти – ОБСЄ


Є явні ознаки того, що «Боїнг-777» у Донецькій області збила ракета, запущена з території, контрольованої бойовиками. Про це йдеться у заяві голови Парламентської асамблеї ОБСЄ Іллки Канерви, розміщеній на сайті організації.

«Вже є явні ознаки того, що ракета, запущена з районів, які контролюють бойовики. Саме вона і могла стати причиною катастрофи. У такому випадку не буде ніяких сумнівів, що відповідальні за незаконні поставки зброї до України, і ті, хто прямо чи опосередковано кидає виклик український владі щодо територіальної цілісності країни, несуть головну відповідальність», – йдеться у заяві голови Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Рада безпеки ООН закликає до «повного, змістовного і незалежного міжнародного розслідування» причин падіння малайзійського літака у Донецькій області.

Як заявив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, сепаратисти оточили місце падіння «Боїнгу-777» і відбирають у рятувальників всі речові докази, знайдені на місці катастрофи.

17 липня о 16:20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких виходить, що саме вони збили літак.

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG