Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає негайно розслідувати катастрофу «Боїнга-777»


Загибель майже 300 чоловік на борту цивільного літака у Донецькій обсласті, у районі конфлікту, має бути негайно розслідувана. Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Вкрай важливо, щоб термінове розслідування на місці трагедії було проведено незалежними міжнародними експертами при повній співпраці обох сторін конфлікту, як влади України, так і сепаратистських збройних формувань», – говорить Денис Кривошеєв, заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

При цьому, фахівці Amnesty International зазначають, що розслідування буде складним.

«Враховуючи нинішню ситуацію у цій конкретній частині України, очікувано, що провести розслідування буде складним завданням. Для того, щоб слідство було ефективним, усі сторони конфлікту мають забезпечити слідчим повний і безперешкодний доступ до місця аварії і гарантувати їхню особисту безпеку», – зазначив Кривошеєв.

У Amnesty International також повідомили, що на борту «Боїнга-777» була співробітниця їхнього офісу у Нідерландах Тесса ван дер Санде. Вона летіла зі своїми батьками і братом до Індонезії. Тессі було 27 років.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 чоловік, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

XS
SM
MD
LG