Доступність посилання

ТОП новини

Що ще міг обстріляти «Град» із російського Гукова (Інфографіка)


Скрін-шот з YouTube-відео з міста Гукове Ростовської області. На ньому видно, як стріляють «Гради».
Скрін-шот з YouTube-відео з міста Гукове Ростовської області. На ньому видно, як стріляють «Гради».

«Слово і Діло»

(Рубрика «Точка зору»)

Після оприлюднення відео обстрілу території України «Градами» з російського селища Гуково «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, чи не звідти стріляли по Зеленопіллю, Довжанському і Ізвариному.

Відео обстрілу української території з різних точок зняли і виклали в YouTube мешканці та гості російського селища Гуково.

Також нагадаємо, що 11 липня з установок «Град» терористи обстріляли позиції сил АТО в Зеленопіллі Донецької області, в результаті чого загинуло 23 військовослужбовці. Того ж дня «Градом» був обстріляний пункт пропуску «Довжанський», який контролювали Збройні сили України. Тоді загинуло 4 прикордонника.

14 і 16 липня бойовики з «Граду» обстріляли український пункт пропуску Ізварине і селище Бірюкове.

Варто відзначити, що всі вражені цілі перебувають у радіусі до 40 кілометрів від ділянки, на якій були зафіксовані залпи «Граду» по українській території. У зв’язку з цим можна припустити, що обстріл перерахованих місць могли вести саме «гуківські» «Гради», оскільки максимальна дальність стрільби реактивної установки може становити 42 кілометри.

(Клікніть для перегляду у кращій якості)
(Клікніть для перегляду у кращій якості)

Тим часом президент України Петро Порошенко вже доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти обстрілів українських військових із території Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 16 липня терористи обстріляли чотири позиції сил АТО і аеропорт у Луганську з «Градів», мінометів і самохідних гаубиць «Гвоздика».

(Оригінал публікації на сайті «Слово і Діло»)

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG