Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає забезпечити доступ на місце катастрофи «Боїнга-777» – декларація


Кияни продовжують покладати квіти та іграшки до посольств Нідерландів та Малайзії в Україні, 18 липня 2014
Кияни продовжують покладати квіти та іграшки до посольств Нідерландів та Малайзії в Україні, 18 липня 2014

ОБСЄ закликає негайно надати безперешкодний доступ до місця катастрофи «Боїнга-777» у Донецькій області представникам моніторингової місії цієї організації та членам інших міжнародних організацій. Про це йдеться у декларації, ухваленій постійною радою ОБСЄ щодо подій із падінням малайзійського літака на Донбасі.

ОБСЄ закликає всіх присутніх на місці авіакатастрофи зберегти його недоторканим, не чіпати докази, не пересувати чи не знищувати уламки лайнера, обладнання, особисті речі пасажирів та рештки.

ОБСЄ підтримує заклики щодо проведення відкритого, прозорого, незалежного розслідування під егідою Міжнародної комісії цивільної авіації (ІКАО) та висловлює підтримку намаганням Тристоронньої контактної групи створити умови для припинення вогню на сході Україні.

Як повідомляв речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, сепаратисти оточили місце падіння «Боїнга-777» і відбирають у рятувальників всі речові докази, знайдені на місці катастрофи.

«Бригади Державної служби із надзвичайних ситуацій України працюють під дулами автоматів бойовиків. Терористи відбирають у них всі речові докази», – сказав він.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

XS
SM
MD
LG