Доступність посилання

ТОП новини

Пасажирські літаки наразі не літатимуть над небом Донбасу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українська авіаційна влада закрила для польотів небо над сходом країни. Державна авіаційна служба повідомляє: це сталося внаслідок катастрофи малайзійського пасажирського літака над Донеччиною.

Державна авіаційна служба вирішила повністю закрити повітряний простір над зоною АТО. Це означає, що міжнародні авіакомпанії, які літали над сходом України, тепер скасують ці рейси. Окрім того, вони здійснюватимуть польоти в обхід сходу України. На гарячій лінії Державіаслужба відмовились прокоментувати причини такого рішення. Проте в офіційному повідомленні на їхньому сайті зазначено, що це сталось унаслідок падіння «Боїнгу-777» на Донеччині.

Відтак у найбільшому українському міжнародному аеропорту «Бориспіль» уже скасували 11 міжнародних рейсів. Про це повідомили в авіадовідці аеропорту.

«Бориспіль» скасовує низку міжнародних рейсів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

«По прильоту відмінили 4 рейси, а по вильоту – 7. Сьогодні (18 липня – ред.) по вильоту з нашого аеропорту відмінили рейси на Дубай (авіакомпанія Emirates ). Наступні відмінені – Москва («Аерофлот»), Париж (сумісний рейс «Air France» та МАУ), потім – Ашгабат («Туркменистанські авіалінії»). Знову ж таки, Москва відмінила ще один свій рейс, Кишинів (сумісний рейс «Air Moldova» та МАУ) і Алмати («Air Astana»), – розповіли Радіо Свободі.

Окрім того, скасували 4 рейси на приліт із Ашгабата («Туркменистанські авіалінії»), Москви («Аерофлот») та Кишинева (сумісний рейс «Air Moldova» та МАУ) та Алмати («Air Astana»).

Міжнародні перевізники пояснюють: змушені змінити звичні маршрути через трагедію «Боїнгу-777». Наприклад, «Air Astana» пустить свій рейс в обхід Україні. Про це вони повідомили на офіційні сторінці у мережі Фейсбук.

Українська авіавлада та міжнародні авіаперевізники зазначають: поки невідомо, коли рейси над сходом України відновляться.

Для розслідування падіння «Боїнгу-777» в уряді створили спеціальну комісію. Крім того, міжнародні організації зголосились допомогти Києву розслідувати деталі трагедії.

Літак «Боїнг-777» малайзійських авіаліній, за всіма ознаками, був збитий у четвер в районі міста Торез Донецької області. Загинули усі, хто був на борту – це 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG