Доступність посилання

ТОП новини

Росія відповіла на санкції США


Росія закрила в'їзд в країну 12 громадянам США у відповідь на розширення з боку Вашингтона списку санкцій, заявили в МЗС країни.

Нев'їзними до Росії стали особи, яких у Москві визнали причетними «до легалізації та застосуванню тортур щодо ув'язнених в спецв'язниці» Гуантанамо. Також в нього потрапили американські військовослужбовці, які знущалися над ув'язненими в спецв'язниці «Абу-Грейб» в Іраку або покривали скоєні злочини». Список назвали відкритим.

Раніше Сполучені Штати запровадили нові санкції проти Росії. За повідомленням Міністерства фінансів США, санкції стосуються кількох провідних російських банків і енергетичних компаній.

Йдеться, зокрема, про державі російські компанії «Роснєфть», державний банк «Внєшекономбанк», компанію «Новатек», яка займається видобутком газу, «Газпромбанк», який є фінансовим підрозділом російського енергетичного монополіста «Газпрому».

Окрім цього санкції будуть запроваджені ще проти п’яти росіян – Сергія Бесєди, керівника п’ятої служби ФСБ, віце-спікера Держдуми Росії Сергія Невєрова, міністра у справах Криму Олега Савельєва та радника російського президента Володимира Путіна Ігоря Щеглова.

XS
SM
MD
LG