Доступність посилання

ТОП новини

Після заяв про «замінування» в Києві вибухівки не знайшли – МВС


Міліція Києва повідомила в суботу, що в усіх семи випадках анонімних повідомлень про замінування, що надійшли раніше цього дня, після обстеження приміщень та прилеглої території ніяких вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Відомості про подію внесено до єдиних обліків районних управлінь столичної міліції, вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за цими фактами, повідомив відділ зв’язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Київська міліція нагадує, що «свідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності» становлять окрему статтю Кримінального кодексу, яка передбачає штраф або позбавлення волі на строк до 8 років. Крім того, анонімні додзвонювачі оплачують всі витрати, пов’язані з виїздом відповідних служб, а якщо було «заміновано» торговельне підприємство, то й можливі збитки.

Сім анонімних повідомлень про замінування надійшли на спецлінію «102» в суботу між 10-ю і 12-ю годинами дня. Ішлося про будівлю Головпоштамту на майдані Незалежності, торгових центрів «Метроград», «Квадрат», «Даринок», супермаркету «Континент», вокзалу «Київ-Пасажирський» і приміщення телевізійного «5-го каналу». Правоохоронці заявляли, що вживають усіх необхідних заходів для встановлення осіб, які повідомили про замінування.

Останніми днями такі повідомлення стаються в Києві мало не щодня. Зокрема, «5-й канал» «заміновували» за ці дні вже кілька разів.

XS
SM
MD
LG