Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: які, до біса, прямі переговори з терористами? Тільки «формат чотирьох»


Арсен Аваков у таборі АТО, фото 15 липня 2014 року
Арсен Аваков у таборі АТО, фото 15 липня 2014 року

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у суботу, що, на його думку, переговори про врегулювання становища на Донбасі можна вести тільки у форматі чотирьох: Україна, США, Євросоюз і Росія.

«Не вдвох, не втрьох – тільки вчотирьох. Щоб жалісливі європейці, пом’якшивши серце, знову не зглянулися на становище бідолашного путінського режиму», – написав він у фейсбуці.

Так він прокоментував заяву міністра закордонних срав Росії Сергія Лаврова, який радить, що «для врегулювання становища на Донбасі влада має не виставляти терористам ультиматумів, а, навпаки, повинна почати з ними прямі переговори».

«Лавров радить… Які, до біса, прямі переговори з терористами? З Лавровим і то вже треба думати, чи говорити», – заявив Аваков.

«Предмет переговорів тільки один: про те, як Росія перестане засилати до нас бойовиків і зброю. Про те, як перестане збивати літаки і підтримувати тероризм. Про те, як перестане напихати мінами нашу землю і підривати мости. Про те, як забере своїх військових із країни», – наголосив міністр.

(Читайте до самого кінця – ред.)

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди.

Навіть після цього багато представників міжнародної спільноти продовжують наполягати на терміновій необхідності прямих переговорів контактної групи України, Росії і ОБСЄ з представниками збройних проросійських сепаратистів.

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG