Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: іде війна держави-терориста на чолі з терористом № 1 проти світової системи безпеки


Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій
Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявляє, що в Україні йде не просто українсько-російська війна.

«Світ повинен зрозуміти, що це – глобальна війна ядерної держави-терориста, на чолі з терористом № 1, проти світової системи безпеки. Просто Україна, як часто це було в історії, веде бої на передовій», – написав він у фейсбуці.

За його словами, про це він сказав в інтерв’ю, яке дав американському виданню Washington Post – сказав «те, що повторював уже багато разів».

«Іще кілька місяців тому у своїх виступах у Брюсселі та на саміті НАТО у Вільнюсі я закликав створити антипутінську коаліцію. Сьогодні страшна трагедія в Україні продемонструвала, що загроза Путіна – глобальна. Не можна з ним загравати – треба вводити суворі санкції, щоб зупинити Путіна, та допомагати Україні з озброєнням. Адже не відомо, громадяни якої країни опиняться під прицілом зброї Путіна завтра», – пише Парубій.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії, 19 липня 2014 року
Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії, 19 липня 2014 року

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG