Доступність посилання

ТОП новини

Близький Схід: у Смузі Гази вже понад 330 загиблих


Будинок у місті Газа, зруйнований повітряним ударом у п’ятницю, фото 19 липня 2014 року
Будинок у місті Газа, зруйнований повітряним ударом у п’ятницю, фото 19 липня 2014 року

За 12 днів військової операції Ізраїлю у Смузі Гази там загинуло вже понад 330 людей, повідомили в суботу палестинські медики.

А в агентстві ООН у справах палестинських біженців повідомили, що понад 61 тисяча мешканців цієї палестинської території звернулися до цього агентства по притулок.

Ізраїль, зі свого боку, повідомив у суботу про загибель двох військових: на них напали палестинці на території Ізраїлю, на яку вони дісталися диверсійними тунелями.

Таким чином, з ізраїльського боку за цей час загинули п’ять людей: крім цих двох військових, іще двоє цивільних загинули від вибухів палестинських ракет, і ще одного військового, як виглядає, помилково вбили під час обстрілу з боку ізраїльських військ.

Ізраїль почав масові повітряні удари по позиціях палестинських бойовиків у Смузі Гази 8 липня у відповідь на посилення обстрілів його території палестинськими ракетами, а в четвер і наземні ізраїльські війська вступили у Смугу Гази для знищення диверсійних тунелів і прихованих ракетних пускових установок.

Під час таких операцій гине багато цивільних, бо ісламістські бойовики з антиізраїльського руху «Хамас» і споріднених із ним угруповань розміщують свої пускові установки посеред житлових кварталів у містах чи біля мечетей.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун має цими днями прибути на Близький Схід у намаганні допомоги домовитися про припинення вогню.

XS
SM
MD
LG