Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики виставляють умови допуску міжнародних експертів до місця катастрофи MH17


Один із лідерів бойовиків «ДНР» Андрій Пургін
Один із лідерів бойовиків «ДНР» Андрій Пургін

Підтримувані Росією сепаратисти називають умовою допуску міжнародних експертів до місця катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 припинення вогню з боку українських військових. Про це повідомляє агентство France-Presse.

«Ми заявляємо, що гарантуємо безпеку міжнародних експертів, як тільки Київ укладе угоду про припинення вогню», – наводить агентство слова «віце-прем’єра» «уряду ДНР» Андрія Пургіна.

Державний секретар США Джон Керрі наголосив у суботу міністрові закордонних справ Росії Сергієві Лаврову, що представники розслідування мають отримати повний доступ до місця катастрофи лайнера «Малайзійських авіаліній» на Сході України, в регіоні, який наразі контролюють збройні проросійські сепаратисти.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

Тепер проросійські сепаратисти на місці катастрофи не дають спостерігачам ОБСЄ вільно обстежити це місце й натомість вивозять тіла й уламки літака в невідомому напрямку – як вважають, із метою знищити прямі докази його збиття російською ракетою.

XS
SM
MD
LG