Доступність посилання

ТОП новини

Понад 100 тіл загиблих у катастрофі MH17 ще не знайдені – рятувальники


Українські рятувальники несуть тіло жертви катастрофи літака MH17, 19 липня 2014 року, Грабове, Донецька обасть, Україна
Українські рятувальники несуть тіло жертви катастрофи літака MH17, 19 липня 2014 року, Грабове, Донецька обасть, Україна

Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій продовжують пошуки тіл загиблих у катастрофі літака MH17 на Донеччині, але ще понад 100 тіл не знайдені.

«Станом на 7:00 неділі у Шахтарському районі на місці падіння малайзійського «Боїнга-777» знайдено тіла 196 загиблих», – повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Пошукові роботи ускладнені присутністю збройних сепаратистів, які перешкоджають роботі підрозділів ДСНС», – відзначили у відомстві.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 380 осіб, з них від ДСНС 100 людей, це зокрема, водолази. У районі катастрофи працює 20 одиниць техніки.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

Тепер проросійські сепаратисти на місці катастрофи не дають спостерігачам ОБСЄ вільно обстежити це місце й натомість вивозять тіла й уламки літака в невідомому напрямку – як вважають, із метою знищити прямі докази його збиття російською ракетою.

XS
SM
MD
LG