Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові готовий майданчик для складування уламків «Боїнга-777»


У Харкові готовий майданчик для складування уламків малайзійського літака
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

У Харківській області підготували спеціальний майданчик для складування уламків літака «Боїнг-777», що був збитий 17 липня на Донеччині. Про це повідомив керівник кризового центру зі сприяння Держкомісії з розслідування катастрофи Василь Хома.

«Цей майданчик знаходитиметься на території одного із заводів. Це місце спеціально обране, враховуючи заходи безпеки для збереження уламків літака, які сюди доставлять. Це також і ангар великої площі для роботи експертів», – наголосив Хома.

Він також повідомив, що у Харкові готові зустріти рідних і близьких загиблих пасажирів у 10 готелях. Для них підготовлені 317 двомісних, 105 одномісних і 15 VIP-номерів.

У готелях працюватимуть пости із 30 психологами та 25 медиками. До роботи з родичами і близькими, а також членами комісії залучаються волонтери-перекладачі з англійської та французької мов. При кризовому центрі діятиме call-центр, де також готові відповідати на запитання різними мовами.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. Майже дві третини пасажирів складали громадяни Нідерландів, на борту також перебували громадяни Малайзії, Австралії, Великої Британії, Франції, Німеччини та інших країн.

XS
SM
MD
LG