Доступність посилання

ТОП новини

Харків готовий прийняти тіла загиблих пасажирів рейсу MH17 – Хома


У Харкові підготували спеціальні приміщення для зберігання тіл пасажирів, загиблих у катастрофі літака рейсу MH17 у небі над Донеччиною.

Про це, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, розповів керівник кризового центру зі сприяння Держкомісії з розслідування катастрофи Василь Хома.

«Підготовлені всі приміщення, які придатні для збереження тіл померлих. Їх задіють у тому разі, якщо урядова комісія вирішить доправити тіла саме до Харкова», – наголосив Хома.

За його словами, «спеціальні залізничні состави, які працюють як холодильники», вже відправлені на Донеччину. Подальший маршрут цих рефрижераторів визначатиме урядове рішення.

«Триває процес швидкого розкладання тіл через спеку, тому потрібні термінові заходи для пошуку і збереження їх у відповідних умовах», – відзначив Василь Хома.

Він додав, що з тілами і їх рештками має працювати спеціальна лабораторія для генетичних аналізів.

«У Харкові, на жаль, немає такої генетичної лабораторії. Така лабораторія є тільки в Дніпропетровську. За домовленістю із київськими колегами у разі, коли состав буде доправлений до Харкова, тут буде знаходитися ця пересувна лабораторія, яка зможе проводити генетичні дослідження», – сказав Хома.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. Майже дві третини пасажирів складали громадяни Нідерландів, на борту також перебували громадяни Малайзії, Австралії, Великої Британії, Франції, Німеччини та інших країн.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, станом на 7:00 20 липня ще не були знайдені тіла понад 100 з 298 пасажирів літака. Роботі рятувальників перешкоджають озброєні проросійські бойовики, які контролюють територію, де впав літак.

XS
SM
MD
LG