Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна готова забезпечити все необхідне для розслідування катастрофи «Боїнга-777»


Порошенко: Ураїна готова забезпечити все необхідне для розслідування катастрофи «Боїнга-777»

Українська сторона готова забезпечити все необхідне для діяльності міжнародної комісії у проведені всебічного розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній».

Про це заявив президент України Петро Порошенко у неділю увечері під час розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що бойовики продовжують перешкоджати проведенню належного розслідування.

«Брутальне поводження бойовиків із тілами загиблих, серед яких 80 дітей, їх переміщення з місця трагедії доводить, що ці аморальні знущання проводяться з метою знищення доказів», – сказав він.

Президент висловив переконаний, що дії терористів мають отримати міжнародну оцінку та відповідну реакцію цивілізованого світу, а саме так звані «ЛНР» та «ДНР» повинні бути визнані терористичними угрупованнями.

Під час розмови Порошенко повідомив, що попри супротив терористів, українські збройні сили заблокували місто Рубіжне Луганської області і зараз триває його звільнення від бойовиків, повідомляє прес-служба президента.

Він також зазначив, що українська армія не зважаючи на опір бойовиків, які продовжують отримувати високоточну зброю та важку техніку з Росії, продовжує наступ та звільняє від цієї навали територію держави, відновлюючи порядок та життєдіяльність в містах і селах України.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG