Доступність посилання

ТОП новини

Путін: якби в Україні не воювали, трагедії «Боїнга» не було б


Президент Росії Володимир Путін минулої ночі записав термінове відеозвернення щодо катастрофи літака MH17 у небі над Донбасом. У ньому він зазначив, що «якби 28 червня бойові дії на сході України не були відновлені, то й цієї трагедії напевне не сталося б».

Не називаючи прізвищ, Путін відзначив потребу, щоб «всі люди, відповідальні за ситуацію в регіоні, підвищили свою відповідальність і перед власним народом, і перед народами тих країн, представники яких стали жертвами цієї катастрофи».

Щодо роботи комісії міжнародних експертів на місці трагедії Путін зауважив, що «потрібно зробити все для гарантування її повної, абсолютної безпеки, гарантувати необхідні для її роботи гуманітарні коридори». Він каже, що це має бути «повноцінна група експертів під егідою IКAO».

​Відео Youtube-каналу Президент России

Російський лідер також заявив про свою прихильність до мирних методів розв’язання конфлікту на сході України.

«Росія зробить усе, що від нас залежить, щоб конфлікт на сході України перейшов із сьогоднішньої військової фази до фази обговорення за столом переговорів мирними і виключно дипломатичними засобами», – сказав Путін.

Держсекретар США Джон Керрі за кілька годин до оприлюднення відеозапису звернення Путіна назвав очевидним, що «Росія підтримує сепаратистів» на сході України, постачає і навчає їх. Він також сказав, що у справі про катастрофу малайзійського літака «є ряд доказів, які Росія повинна допомогти пояснити».

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи 17 липня на сході України, загинули 298 людей.

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, спецслужба опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

XS
SM
MD
LG