Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк є співвласником заводу – програма «Схеми»


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк є співвласником Чернівецького заводу залізобетонних конструкцій та виробів. Про це повідомляє програма спільного виробництва Радіо Свобода та Першого Національного телеканалу «Схеми з Наталкою Седлецькою».

Яценюк дотепер уникав публічних згадок про свою участь у цьому бізнесі, а офіційні дані з державного реєстру досі залишались поза увагою журналістів.

«Він виріс на моїх очах, я знав його батька, це Чернівці, ми жили поряд. Ми подружилися ще до народження Арсенія Петровича. Він юрист. Ну, і ми співпрацювали», – сказав Мельничук.Директор заводу Іван Мельничук розповів журналістам «Схем», що він є хрещеним батьком Яценюка, і що прем’єр-міністр справді має частку в заводі у розмірі 6%.

Іван Мельничук – директор заводу та хрещений батько Арсенія Яценюка
Іван Мельничук – директор заводу та хрещений батько Арсенія Яценюка

У декларації Арсенія Яценюка немає прямої згадки про завод на Буковині. Є лише інформація про внесок до статутного капіталу невказаного приватного підприємства – майже 25 тисяч гривень.

Сукупний дохід Яценюка за минулий рік – близько двох мільйонів гривень, з них зарплата депутата – 150 тисяч гривень. Решта – від продажу майна, дивідендів та з інших, неназваних джерел.

На офіційний запит прес-служба прем’єра повідомила, що частка Яценюка передана в управління самому заводу.

«Частка Арсенія Яценюка в статутному капіталі ТОВ «Чернівецький завод залізобетонних конструкцій» складає 6,04484% номінальною вартістю 24 975 гривень. 16.07.2012 року укладено договір управління цією часткою, відповідно до якого вона передана в управління Управителю («Чернівецькому заводу залізобетонних конструкцій»)», – ідеться у відповіді.

Програма «Схеми», яка виходить в ефір від 17 липня, розповідає про політичну корупцію у найвищих ешелонах влади та зловживання чиновниками наданою їм владою, про конфлікт персональних інтересів з державними та про кумівство. У новому проекті «Схеми» глядачі почують всі прізвища та деталі про тих, хто стоїть за так званими «схемами».

XS
SM
MD
LG