Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську через обстріли загинули двоє мирних жителів – мерія


Місцеві жителі біля знищеного під час боїв автомобіля, Луганськ, 19 липня 2014 року
Місцеві жителі біля знищеного під час боїв автомобіля, Луганськ, 19 липня 2014 року

Внаслідок постійних обстрілів Луганська загинули двоє мирних жителів, були поранені 12 мирних луганчан, повідомляє міська рада. За минулу добу «швидка допомога» здійснила 117 виїздів, йдеться в повідомленні на сайті мерії.

За даними міської ради, ситуація в місті залишається напруженою.

Тим часом, у прес-центрі АТО повідомили, що протягом вчорашнього дня сили антитерористичної операції проведи в Луганську операцію, за наслідками якої бойовики залишилися відрізаними від постачання.

«Розуміючи це, вони чинять шалений опір. Аеродром Луганськ забезпечений боєприпасами, матеріально технічними засобами, що докорінно змінює ситуацію. Сили бойовиків були відтиснуті від аеродрому. Також сили АТО частково заблокували місто Лисичанськ. Розуміючи це, бойовики протягом ночі зробили декілька спроб виходу. В результаті бойових сутичок було знищено техніку та живу силу противника. Близько 30 чоловік взято в полон. З півночі взято під контроль периметр поблизу населеного пункту Рубіжне», – повідомили у прес-центрі, зазначивши, що наразі підрозділи Національної гвардії і Збройних сил України проводять заходи із зачистки території.

У прес-центрі також зазначають, що ущільнюється кільце навколо Горлівки і Донецька. Зайнято значну територію між Артемівськом, Горлівкою, Констянтинівкою, йдеться в повідомленні. «Розширюється зона контролю довкола аеродрому Донецьк, що також дозволяє силам АТО вирішувати питання забезпечення наземним шляхом та суттєво підриває позиції бойовиків у цьому напрямку. В цілому, по трьох напрямках сили АТО володіють ситуацією та нарощують перевагу», – повідомили у прес-центрі.

Водночас бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових, додали в прес-центрі АТО. За повідомленням, втрат серед силовиків немає.

XS
SM
MD
LG