Доступність посилання

ТОП новини

Комісію з розслідування катастрофи «Боїнга-777» мають очолити Нідерланди – Яценюк


Яценюк готовий передати розслідування авіакатастрофи Боїнга Нідерландам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

Комісію з розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга-777» у Донецькій області повинні очолити Нідерланди, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що це був міжнародний злочин проти людяності, і його повинна розслідувати міжнародна комісія.

«Ми готові до того, щоб керівництво і координацію розслідування взяли на себе Нідерланди як країна, яка найбільше постраждала (загинули 192 громадянина Нідерландів, що були на борту «Боїнга» – ред.), із залученням всього міжнародного співтовариства», – сказав Яценюк.

Тим часом на сайті президента України повідомляється, що міжнародні експерти розпочали роботу з вивчення обставин трагедії літака.

«Влада України робить все для максимального сприяння їхній роботі. Президент Петро Порошенко розпорядився надати у розпорядження міжнародних експертів президентський літак, і зранку у понеділок 14 спеціалістів прибули до Харкова, що дозволило їм без зволікань приступити до роботи», – мовиться в повідомленні на сайті глави держави.

Також, за повідомленням, до Харкова вилетів спецлітак від Нідерландів із гуманітарною місією (на борту спеціальне обладнання та труни) і сімома відповідними експертами.

Експерти розглянули й обговорили фотоматеріали, які були надіслані електронною поштою. За результатами аналізу комісії було рекомендовано звернути увагу на конкретні деталі літака, виконати панорамне фотографування окремих частин повітряного судна, повідомили в прес-службі.

Фахівці, які працюють на місці події, у першій половині дня детально оглянули та задокументували уламки центроплана. Пізніше робота комісії була зосереджена на уламках кабіни пілотів, мовиться в повідомленні.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG