Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив припинити бойові дії у 40-кілометровій зоні катастрофи «Боїнга»


Петро Порошенко (п) разом із послом Нідерландів в Україні вшановує пам'ять жертв загиблих внаслідок катастрофи літака на Донеччині, 21 липня 2014 року
Петро Порошенко (п) разом із послом Нідерландів в Україні вшановує пам'ять жертв загиблих внаслідок катастрофи літака на Донеччині, 21 липня 2014 року

Президент України Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у 40-кілометровій зоні навкроло місця катастрофи літака «Боїнг-777» для того, щоб забезпечити експертам можливість роботи. Як повідомляє прес-служба президента, сьогодні він відвідав посольства Нідерландів і Малайзії у Києві, де поклав квіти і залишив запис у книзі скорботи із співчуттям рідним та близьким загиблих.

Порошенко закликав усіх максимально сприяти проведенню роботи міжнародних експертів із вивчення обставин трагедії літака «Малайзійських авіаліній».

«Немає жодних виправдань тим, хто підтримує дії терористів», – цитує прес-служба слова президента.

Порошенко заявив, що терористичні дії мають отримати справедливу оцінку міжнародної спільноти на рівні Ради безпеки ООН.

Президент переконаний в тому, що реакція всього світу буде рішучою. «Так звані «Луганська и Донецька народні республіки» мають бути визнані терористичними організаціями не лише в Україні, а й в усьому світі, і співпраця з ними має називатися допомогою тероризму», – наголосив він.

Глава держави заявив, що, збивши літак, бойовики вчинили три злочини – терористичний акт запуску ракети по цивільному літаку, знущання над тілами загиблих, зокрема, їхнє переміщення, а також знищення доказів та перешкоджання діяльності не лише української слідчої комісії, а й міжнародних експертів, які працюють у складі комісії ІСАО.

Президент вкотре наголосив, що представники країн, чиї громадяни постраждали в трагедії літака, запрошені до роботи в комісії для того, щоб здійснити максимально прозоре розслідування обставин трагедії.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG