Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії вважає недоцільними нові санкції проти Росії


Чеський президент Мілош Земан
Чеський президент Мілош Земан

Факти вказують, що «літак над східною Україною минулого четверга збили ймовірно проросійські сепаратисти. Однак важко проводити розслідування, коли водночас у країні точиться громадянська війна». Про це сьогодні на прес-конференції заявив чеський президент Мілош Земан.

При цьому Земан вважає недоцільним запроваджувати проти Росії нові санкції, інформує Чеське телеграфне агентство ČTK.

На думку президента Чехії, потрібно скласти зброю і створити умови, щоб «подію могла об’єктивно розслідувати незалежна міжнародна комісія».

Сьогодні також прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що всередині ЄС звучать голоси про необхідність запровадження більш рішучих дій щодо Росії, насамперед, щоб вона «зупинила постачання зброї сепаратистам на сході України».

На думку Богуслава Соботки, потрібно створити умови для вільного пересування міжнародних експертів в Україні, які розслідують причини катастрофи літака.

Сьогодні президент США Барак Обама закликав Росію використати свій вплив, зупинити проросійських сепаратистів і змусити їх дати доступ міжнародним експертам до місця катастрофи «Боїнга-777» у Донецькій області.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG