Доступність посилання

ТОП новини

Європейська рада може обговорити українське питання на позачерговому засіданні – Туск


Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск

Для обговорення українського питання, і, зокрема, ситуації із авіакатастрофою «Боїнга-777» на Донеччині, Європейська рада може зібратися на позачергове засідання. Про це, як повідомляє прес-служба українського президента, під час розмови з Петром Порошенком заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

«Прем’єр-міністр Польщі зазначив, що наступним кроком після засідання Ради ЄС 22 липня може стати скликання позачергового засідання Європейської ради за участю глав держав країн ЄС, що зумовить узгодження більш рішучих дій», – зазначає прес-служба українського президента.

За словами Туска, лідери країн ЄС зараз перебувають у постійному багатосторонньому діалозі. «Ви абсолютно праві, називаючи тероризмом дії незаконних збройних формувань на Донбасі», – цитує слова Дональда Туска прес-служба президента України. Туск додав, що ці дії матимуть наслідки, в тому числі і на міжнародній арені.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG