Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Росія має вплинути на сепаратистів в Україні після трагедії рейсу MH17


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама закликав Росію використати свій вплив, щоб проросійські сепаратисти більше не перешкоджали доступу фахівців до місця катастрофи літака рейсу MH17.

«Росія і, зокрема, президент Путін несуть пряму відповідальність за те, щоб змусити їх співпрацювати зі слідством. Це найменше, що вони можуть зробити», – сказав у Білому домі президент США.

Він додав, що бойовики і росіяни несуть відповідальність за безпеку слідчих на місці катастрофи і звинуватив проросійські сили у переміщенні доказів з місця катастрофи.

«Все це викликає запитання, що саме вони намагаються приховати?» – відзначив президент США.

Обама не сказав про конкретні наслідки для Росії, якщо вона і надалі підтримуватиме сепаратистів в Україні, але наголосив, що «ціна поведінки Росії надалі лише зростатиме».

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Бойовики, які контролюють територію в районі падіння літака, перешкоджають українським і міжнародним експертам працювати на місці катастрофи.

XS
SM
MD
LG