Доступність посилання

ТОП новини

Кримчани не зможуть отримати допомогу і від України, і від Росії – Денисова


Міністр соціальної політики Людмила Денисова
Міністр соціальної політики Людмила Денисова

Громадяни України, які залишилися на окупованій території, не зможуть водночас отримувати допомогу і від української, і від російської держави. Про це Радіо Свобода розповіла міністр соціальної політики Людмила Денисова.

«Якщо людина вже отримує якусь допомогу від так званої «російської влади», вона не може отримувати цю допомогу від української держави. Тому що ми робимо запити і по пенсіонерах, і по таких мамах, і по інших виплатах. Якщо це пенсіонери, то у пенсійний фонд Росії у Москву. Ми питаємо: вони отримують від вас якусь допомогу? Якщо отримують, тоді такі виплати неможливі», – розповіла Денисова.

Водночас якщо громадянин України не отримує російських виплат, то механізм отримання державної допомоги існує, пояснила міністр і проілюструвала це прикладом отримання допомоги при народженні дитини.

«Людина може виїхати в Херсонську область, де є сім районів, за якими закріплені міста і райони Криму (це можна побачити на сайті Мінсоцполітики), підтвердити, що вона – громадянка України, написати заяву, що у неї є дитина, що вона раніше отримувала, або їй зараз треба встановити у зв’язку з народженням дитини таку виплату. Вона буде її отримувати на рахунок або у поштовому відділенні», – відзначила міністр соціальної політики.

За словами Денисової, українські громадяни «більш соціально забезпечені, ніж росіяни», а Україна в цілому «на сім років» випереджає Росію в питаннях соціального захисту, оскільки ратифікувала 61 конвенцію Міжнародної організації праці, а Росія – тільки 50. Зокрема, за словами українського міністра, виплати при народженні дитини в російському законодавстві не передбачені.

XS
SM
MD
LG