Доступність посилання

ТОП новини

Президент Порошенко проти запровадження воєнного стану


Президент Петро Порошенко виступає проти введення воєнного стану в Україні. Про це, як повідомляє прес-служба глави держави, він сказав під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та груп.

«Закликаючи владу до ухвалення рішення про введення воєнного стану, народні депутати мають усвідомлювати наслідки для країни такого рішення. Сьогодні навіть одне необережне слово здатне потягнути за собою великі наслідки», – цитує слова президента його прес-служба.

Петро Порошенко наголосив, що наразі Україна «вже перебуває у стані бойових дій та має обороняти свою територію. Для цього необхідна боєздатна армія та відповідне її забезпечення, що неможливо під час воєнного стану».

«Під час воєнного стану заборонено постачання зброї, продукції подвійного призначення, а нам треба виграти війну», – зазначив президент.

Сьогодні Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію». Часткову мобілізацію буде проведено на території 24 областей і Києва упродовж 45 днів.

Документ був поданий відповідно до рішення Ради національної безпеки й оборони.

Як повідомив, виступаючи на засіданні парламенту, секретар РНБО Андрій Парубій, часткова мобілізація дозволить спрямувати в зону АТО 15 бойових частин і 144 частини додаткового забезпечення для потреб оборони. Також буде посилено ешелон охорони державного кордону.

Відповідаючи на запитання депутатів, чому не вводиться воєнний стан в зоні АТО, Парубій зазначив, що рішення з цього приводу ухвалює колегіально РНБО, і якщо таке рішення буде ухвалене, то він доповість про це народним депутатам.

XS
SM
MD
LG