Доступність посилання

ТОП новини

Надію Савченко хвилює те, що відбувається в Україні – адвокат


Надія Савченко в полоні, архівний відеокадр
Надія Савченко в полоні, архівний відеокадр

Утримувану в Росії українську льотчицю Надію Савченко хвилюють у першу чергу події в Україні, а не умови її утримання, повідомив Радіо Свобода її адвокат Ілля Новиков, який сьогодні відвідав її у СІЗО № 3 російського міста Воронежа.

«Для всіх, кого хвилює побутова сторона питання: Надія Савченко абсолютно не та людина, яка може вередувати і на щось скаржитися. Вона твердо дала зрозуміти, що не треба турбуватися про якусь побутову частину утримання тут. Її хвилює в першу чергу те, що відбувається в Україні зараз, і тільки в другу чергу те, що відбувається з нею самою. І навіть із того, що стосується її самої, її хвилює в першу чергу правда. І тільки потім усі ці дрібні побутові питання, на які вона готова махнути рукою», – сказав Новиков.

За його словами, Савченко почувається нормально. «У нас була з Надією робоча зустріч перед призначеним на п’ятницю розглядом апеляції на її арешт. Я сьогодні до неї приїхав із документами і привіз передачу. Вона бадьоро тримається, налаштована по-бойовому, займається в камері фізкультурою, каже, що у неї є зараз всі необхідні продукти», – сказав він.

У п’ятницю, 25 липня, у Воронезькому обласному суді відбудеться розгляд апеляції адвокатів на арешт військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко. Вона братиме участь у засіданні за допомогою відеоконференції.

Раніше Новоусманський районний суд Воронежа вирішив узяти Савченко під варту до 30 серпня.

XS
SM
MD
LG