Доступність посилання

ТОП новини

Нідерландські слідчі: «чорна скринька» збитого літака не має ознак втручання


Відеокадр: працівник ДСНС на місці катастрофи несе, вочевидь, одну з «чорних скриньок», 18 липня 2014 року
Відеокадр: працівник ДСНС на місці катастрофи несе, вочевидь, одну з «чорних скриньок», 18 липня 2014 року

Представники розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», збитого над Донбасом, від Нідерландів повідомили сьогодні, що наявні в них дані не свідчать про втручання в одну з двох «чорних скриньок», знайдених на місці трагедії, – голосового реєстратора, який записує переговори екіпажу з землею і між собою.

За їхніми словами, пристрій пошкоджений, але накопичувач даних не потерпів, так само наразі немає ніяких доказів чи даних, що його вміст міг бути сфальсифікований.

Про іншу «чорну скриньку» – параметричний самописець, який реєструє технічний стан систем літака – представники слідства нічого не повідомили.

Обидва пристрої нині перебувають у представників розслідування катастрофи з Великої Британії.

Сепаратисти, які контролюють місце катастрофи в Донецькій області, тривалий час не передавали «чорних скриньок» міжнародним представниками і повідомляли суперечливі дані про них. Це викликало підозри, що у збережені у пристроях дані могли втручатися, щоб знищити докази збиття літака ракетою з землі.

Міжнародні експерти так само заявляли, що проросійські сепаратисти на місці катастрофи грубо порушували цілісність речових доказів, які можуть засвідчити справжню причину трагедії. І тут існують припущення, що метою могло бути знищення прямих доказів збиття літака російською ракетою.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. Служба безпеки України заявляє, що зібрала беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття авіалайнера. У Росії ж роблять заяви, що мають на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

XS
SM
MD
LG