Доступність посилання

ТОП новини

«Терористи не припиняють злочинних дій навіть після трагедії» – президент


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Незважаючи на жахливу трагедію зі збитим літаком «Малайзійських авіаліній», терористи не припинили злочинних дій і продовжують обстріли, заявив у середу президент Петро Порошенко в телефонній розмові з прем’єр-міністром Австралії Тоні Абботтом.

Як приклад він навів той факт, що 23 липня були збиті два українські літаки Су-25, повідомляє його прес-служба.

Порошенко також повторив, що угруповання «ДНР» і «ЛНР» мають бути визнані терористичними організаціями у світі.

Аббот, зі свого боку, назвав збиття літака «навіть не трагедією, … а нічим іншим, як звірством», мовиться в повідомленні.

Він також запропонував направити цивільний поліцейський підрозділ чисельністю до 50 осіб для охорони місця падіння літака, забезпечення роботи експертної комісії та збереження доказів. «Ми хочемо отримати позицію експертів для остаточного підкріплення тих висновків, які вже були зроблені на базі попереднього аналізу даних дистанційного спостереження та нашого розуміння ситуації», – сказав Абботт.

Порошенко подякував за ініціативу і запевнив у готовності сприяти міжнародному розслідуванню. Він пообіцяв обговорити питання діяльності поліцейської місії під час своєї зустрічі з міністрами закордонних справ Австралії та Нідерландів, які завтра відвідають Київ, повідомляє прес-служба голови української держави.

Раніше прес-центр антитетористичної операції підтвердив, що на півдні Донецької області, неподалік кордону з Росією, були збиті ще два українські військові літаки. Їхнє збиття взяли на себе проросійські сепаратисти, які наразі діють у тому регіоні.

При цьому, як повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, ці два штурмовики Су-25 могли бути збиті з території Росії. Зокрема, їх підбили на висоті понад 5 кілометрів, недоступній для переносних зенітних ракетних комплексів, які мають сепаратисти.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. Служба безпеки України заявляє, що зібрала беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття авіалайнера. У Росії ж роблять заяви, що мають на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

XS
SM
MD
LG