Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає звільнити журналіста, якого викрали сепаратисти


Представник зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович закликала в середу викрадачів негайно звільнити журналіста-фріленсера Антона Скибу, якого викрали у вівторок у Донецьку збройні сепаратисти.

Міятович різко засудила це викрадення і заявила, що «журналісти не мають ставати цілями нападів тільки за те, що виконують свої професійні обов’язки», повідомила прес-служба ОБСЄ.

За повідомленням, Скибу викрали в той час, коли він працював зі знімальною групою американської телемережі CNN, і місце його нинішнього перебування не відоме.

Міятович згадала в заяві і про низку попередніх випадків викрадень, нападів, утримань і залякувань журналістів на Донбасі, що сталися упродовж цього місяця. За її словами, така ворожа практика перешкоджання роботі журналістів неприпустима і має бути припинена негайно. Вона також висловила сподівання, що правоохоронці таки отримають можливість розслідувати невпинне насильство проти представників засобів інформації на Сході України і арештувати винних, щоб припинити такий «клімат безкарності».

XS
SM
MD
LG