Доступність посилання

ТОП новини

Польща відкладає свій рік у Росії і російський у себе


Польща відклала проведення запланованої на початок наступного року низки культурних заходів, що мали відкрити «Рік Польщі в Росії» і, навпаки, «Рік Росії в Польщі», підготування до яких ішли повним темпом, повідомило в середу польське видання «Жечпосполіта».

Як сказав виданню міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, ці плани відкладені, «і надовго», у зв’язку з санкціями Європейського союзу через порушення територіальної цілісності України.

Речниця уряду Польщі Малґожата Кідава-Блонська підтвердила виданню, що це є рішення Ради міністрів країни. За її словами, «зустрічі артистів і громадськості мають єднати, а не роз’єднувати», а за нинішнього напруженого становища умов для діалогу немає.

Євросоюз готується в четвер розглянути можливість нових санкцій проти Росії через її невпинні, попри всі попередження, дії на підтримку збройного проросійського сепаратизму на невеликій частині території Сходу України.

Польща є в ЄС одним із найгостріших критиків дій Росії останнім часом, починаючи від незаконної окупації й анексії Росією українського Криму й до останнього часу, коли проросійські збройні сепаратисти за активної підтримки Москви ведуть проти України бої в частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG